Skip to navigation Skip to main content
Seestüberl Gerlos Forel Eten

Gerlos is bij de Nederlanders een erg populair wintersportdorp waarbij de après-ski aan het einde van de dag helemaal los gaat. Bijna iedere wintersporter heeft wel eens gehoord van de Cin Cin en veel wintersporters gaan dan ook elk jaar richting dit dorp om daar heerlijk te genieten van een welverdiende vakantie. Het toeristische dorpscentrum is in de winter dan ook erg bedrijvig en daar zit je niet elke dag op de wachten. Even genieten van de rust in de bergen en de lokale specialiteiten zorgt voor goede afwisseling en is zeker mogelijk in Gerlos. Hiervoor moet je niet bij de dorpsstraat zijn, maar is het bezoeken van de Seestüberl een echte aanrader. Genieten van de zelfgemaakte forel en dit met uitzicht over de ongerepte Stausee. 

Nieuw tv-programma

Mike en ik zijn benaderd door RTL voor het nieuwe programma off-piste dat in november dit jaar uitgezonden gaat worden. Samen met presentator Koert Jan en presentatrice Sanny hebben wij Gerlos op een andere manier uitgelicht. Niet alleen de prachtige pistes en toeristische plekken, maar ook de rustige, typische Oostenrijkse bezienswaardigheden. Zo zijn wij op bezoek geweest bij de Seestüberl dat aan de rand van de Stausee in Gerlos ligt.

Seestüberl Gerlos

De Seestüberl in Gerlos is een plekje waar de tijd voor je gevoel al 100 jaar stil staat en waar je omgeven wordt door rust. Er zijn 's winters nauwelijks toeristen en het is een plek waar veel lokale inwoners even langsgaan om bij te praten met vrienden of te genieten van de heerlijke Oostenrijkse keuken. Om het plaatje helemaal compleet te maken hebben wij dit restaurantje bezocht met Hansie Strasser. De 70-jarige skileraar uit Gerlos dat alles al meegemaakt heeft in het dorp. Aan de foto’s te zien maakte Koert Jan een geweldige tijd door, want de verhalen die Hansie allemaal verteld zijn geweldig. Een echte Oostenrijker op een typisch Oostenrijkse plek. Beter kun je het niet treffen!

Seestüberl Gerlos Interview Skileraar

Forel eten in Gerlos

De specialiteit van het kleine berghutje is forel. Vissen die zij tijdens het visseizoen zelf vangen en op een authentieke wijze bereiden en serveren. We hebben nog gevraagd of wij zelf de vissen konden vangen, maar tijdens de winterperiode is het jammer genoeg niet toegestaan om te vissen in de rivier in Gerlos. Dit maakte de ervaring niet minder mooi, want gastheer Toni vertelt vol enthousiasme over de vissen die hij zelf vangt in de zomerperiode. Prachtig om te zien met hoeveel passie hij en zijn familie dit restaurant runnen en zorgen voor een geweldige belevenis van de klant.

In november dit jaar komt de uitzending van RTL online en kunnen we genieten van de prachtige beelden en momenten die zijn vastgelegd.

Seestüberl Gerlos Hansi Koert Jan
Frank

Over Frank

Frank is het meeste in de Alpen te vinden voor een winter- of zomervakantie, maar gaat ook geregeld op ontdekking tijdens een stedentrip. Een van zijn favoriete bestemmingen is het Italiaanse Toscane, waar hij geniet van het uitzicht, de keuken en authenticiteit in de verschillende plaatsjes.